frognerparken.JPG

Vigelandsparken viser Gustav Vigelands skildring av menneskenes liv fra begynnelse til slutt. Parkens mest kjente statuer er Sinnataggen som står midt på broen og Monolitten som er parkens avsluttende monument. Monolitten er imponerende i sin størrelse og visste du at den er skåret ut av ett enkelt steinstykke?

Bygdøy er kjent for dets museer men også for dets villastrøk. Ta båten over fjorden på sommeren eller buss nr. 30 på vinteren og besøk de forskjellige museene eller vandre i villastrøket og se de fantastiske husene.  Her ligger blant annet Norsk Folkemuseum, Kon-Tiki museet, Frammuseet og Vikingskipsmuseet.

BygdA_y_Peninsula.jpg
operaen-i-oslo-01_photo-erik-berg.jpg

Oslos Operahus ble åpnet 12april 2008 og er designet av Snøhetta. Mange kommer til operaen for å betrakte arkitekturen eller nyte byggets to restauranter, Brasserie Sanguine og Argent Fine Dining. Operaens plassering i Bjørvika gjør den enkel å besøke for alle som ankommer/reiser fra Oslo sentralstasjon.

Med sin fantastiske utsikt over Oslo er Holmenkollen vel verdt et besøk når man er i Oslo. Vil du hoppe i Holmenkollen? Prøv skimuseets skisimulator hvor man «hopper» i Holmenkollen og kjører Super G. Eller besøk cafeen og museumsbutikken for en kaffe eller en hyggelig suvenir fra ditt besøk i hovedstaden. 

holmenkollen_10_byjds-marcoboella02.jpg
szf8c4a7.fullbredde.jpg

Akershus slott og festning har beskyttet Oslo siden ca år 1299 og huser i dag Forsvarsmuseet, Norges hjemmefront museum og Akershus slott.  Kom innom og lær om Norges historie eller bare for å se festningen og vandre rundt i dette historiske byggverket.